Hei kaikki! Uudella osalla lähestyn nyt teitä. 

Jatkosta en osaa sanoa, kun koulu alkaa ensi viikolla :) En tarkkaan tiedä, minkä verran työtä lukio teettää, mutta on sitä pahemmastakin selvitty! :) Tämä siksi, ettette ihmettele, jos päivitystahti hieman hidastuu :D

------------------------------------------------
 

Photobucket

Aamusella, talveen ja kylmään väsyneenä ja voipuneena Suvi nousi ylös sängystä. Elämä oli aina tällaista, töihin oli mentävä, vaikka taivaalta olisi kissoja satanut!

Photobucket
Kello oli melkein kolme, hänen ystävänsä tulisi hakemaan puolen neljän aikaan. Normaaleihin aamutoimiin olisi saatava vauhtia! 

Photobucket
Lauri oli aivan yhtä suloinen kuin ennenkin. Äidin kulta täyttäisi kuukauden päästä kolme vuotta, ja Max suunnitteli tälle jo suuria syntymäpäiväjuhlia.

Photobucket
Suvi tiesi jäävänsä taas äitiyslomalle, siihen olisi kuitenkin aikaa vielä kohtuullisesti. Raskaus oli vasta ensimmäisellä kuulla, ja niinpä hän oli kysynyt työnantajaltaan luvan tehdä hieman kevyempää työtä lomaansa saakka. 

Photobucket
Max ei vielä tiennyt asiasta, vaikka kovasti toivoikin jo toista lasta. Hän viihtyi hyvin Laurin kanssa kotosalla. Heidän onnekseen vapaapäivät menivät solmuun siten, että jompikumpi oli aina katsomassa Laurin perään. Lisäksi Suvi teki aamutyötä ja Max oli töissä iltaisin, joten siinäkin suhteessa Laurilla oli aina lapsenvahti.

Photobucket
Max tunnisti Laurissa jotain piirteitään. Kulmakarvat olivat aivan samanlaiset, ja pojan ihonvärikin näytti tietyssä valossa aivan samanlaiselta.

Photobucket
Hän oli todella ylpeä pienestä pojastaan, ja haaveili jo tulevaisuuden jalkapallomatseista, kevyestä grillailusta pihalla ja iloisista ilmeisistä. 

Photobucket
Välillä haaveet tuntuivat naurettavilta. Kiiltokuvaperhe - sellaisiako he halusivat olla?

Photobucket
Suvi saapui töistä yhdentoista aikaan, pirteänä ja onnellisena.

Photobucket
*lähikuvaa upeista kasvoista, jotka paljastuivat palamisen alta!*

Photobucket
Ensimmäisenä hänen täytyi kuitenkin mennä suihkuun. 

Photobucket
"Heippa Lauri! Äiti tuli juuri töistä"
Yksi rakkauden täyttämä katse, nopea suukko ja Maxin oli aika lähteä töihin.

Photobucket
Santeri soitti samaan aikaan, kun Lauri olisi pitänyt viedä päiväunille. Hän kertoi huonoja uutisia - heidän sijaisperheensä vanhemmat olivat kuolleet auto-onnettomuudessa, ja Sanna oli otettu uudelleen huostaan. Sara ja Santeri muuttivat vanhalle asuinalueelle, jossa he asuivat melko suuressa, mutta ränsistyneessä asuntovaunussa.

Photobucket
Suvi kaipasi itselleen vielä lisää seuraa, ja hankki heille kissan.

Photobucket
Kissan kanssa touhutessaan hän tunsi olonsa enemmän eläväksi kuin aikoihin. Työ, lapsi ja alkava raskaus väsyttivät häntä, samaten Santerin tilanne. Ei hän voinut oikein veljeään auttaa, hänen olisi opittava pärjäämään omillaan. 

Photobucket
Miuku, talon uusi asukas, otti heti itselleen kuningaspaikan keittiön tason päällä. Suvi ei ollut innostunut, sillä kissa oli varsin epähygieeninen samalla pöydällä, missä ruoka valmistettaisiin..
 

Photobucket
Kuukauden päästä, eräänä tavallista kylmempänä talvi-iltana, oli Laurin syntymäpäivä.

Photobucket
 
Poika oli todella suloinen, suorastaan syötävän söötti!

Photobucket
*kuva*

Photobucket
 
"Isin kulta käy nyt nukkumaan, eikö niin" Max leperteli. Laurin naureskeli ja lässytellen toivotti hyvät yöt.

Photobucket
Elämä jatkui entiseen malliin, ja vaikka Suvin raskaus lähenteli jo kolmatta kuuta, hän jatkoi sinnikkäästi rankkaa työtänsä. Lääkäri oli suositellut jotain kevyempää, mutta hän tiesi kyllä rajansa.

Photobucket
Perheen arki oli aika tavallista - Max opetti aamuisin Laurille tosielämän taitoja, 

Photobucket
... Suvi korjasi rikkinäisiä esineitä aina kun töiltään ehti...

Photobucket
... ja Max leikitti poikaa myös iltapäivisin, kun Suvin piti levätä.

Photobucket
Max oli myös se henkilö, joka pikkuruisen Laurin aina iltaisin peitteli sängylle.

Photobucket
Tilanne ahdisti Suvia, mutta ei voinut sille mitään. Aamuisin oli oltava töissä, ja töiden jälkeen väsymys painoi raskaampana kuin koskaan aikaisemmin. Raja alkoi tulla vastaan, hän ei voisi jatkaa enää kauaa.


Photobucket
 
Kului muutama kuukausi, ja jopa Max oli jo tietoinen heidän tulevasta lapsestaan. Tästä asiasta hän oli erityisen innoissaan, ja kuudennen kuun ultrassa oli selvinnyt, että tuleva lapsi olisi tyttö.


Photobucket
Laurille asia oli kerrottu jo hyvissä ajoin, mutta pieni poika ei oikein ymmärtänyt sitä.

Photobucket
Suvi huokaisi helpotuksesta viimeisen työpäivänsä jälkeen. Työ alkoi tuntua jo todella raskaalta, raskaammalta kuin ikinä ennen.

Photobucket
Miuku ja Lauri pitivät toisistaan erityisellä tavalla. Kaikkia muita kissa puri, ja kaikille muille se sähisi, mutta Lauri sai tehdä mitä halusi - ei sähinää, ei yhtään paljastettua hammasta.

Photobucket
Kun Suvi sai äitiyslomansa aloitettua ja levättyä kunnolla, hän pystyi myös huolehtimaan Laurista paljon paremmin, kuin aiemmin.

Photobucket
 
Se, että rakastiko poika häntä, oli melko lailla eri asia. Ne muutamat kuukaudet, joiden aikana hän oli laiminlyönyt omaa lastaan, eivät helpolla haihtuisi mielestä.

Photobucket
 
Santerista ei ollut kuulunut mitään muutamaan viikkoon. Suvi epäili, että pojalla eivät asiat olisi kunnossa, mutta yrityksistä huolimatta ei saanut tähän yhteyttä. Kamalan huolissaan hän ei ollut, kun huumeliigakin oli kokonaisuudessaan vankilassa, mutta silti pieni epäilyksen siemen kyti hänen sisällään.

Photobucket
Talven tuuli tuiskusi ja levitti lunta joka puolelle. Painavat, paksun valkoiset lumikerrokset olivat asioita, joita Sunshinen perhe oli harvemmin kokenut, ja 30 asteen pakkanen turrutti kyllä pirteimmänkin mielen.

Photobucket
Sisällä elettävää elämää pakkanen ei kuitenkaan vaikeuttanut - päinvastoin! Lattialämmityksellä varustettuun asuntoon levisi joka ikinen aamu suloinen lämpö, eikä perheen pieninkään palellut.

Photobucket
Keittiön ikkunasta pääsi talven viima sisälle, mutta se ei juurikaan Suvia häirinnyt. Eikä ikkuna enää edes mennyt kiinni - saranat olivat jäätyneet, eikä vuokraisäntä osannut niille tehdä mitään.

Photobucket
Laskettuun aikaan oli aikaa muutama viikko, ja Suvi tunsi itsensä vuoreksi. Maha-asukki tarvitsi vielä enemmän tilaa kuin normaalia pikkuisempi Lauri.

Photobucket
Illallisella käytiin kiivasta keskustelua siitä, miten paljon vielä pikkuinen Lauri olikaan kasvanut. 

Photobucket
Pienen pojan oli aika päästä koululaisten maailmaan.
(tämä ei nyt valitettavasti ajallisesti käy järkeen, mutta sims on mitä on... :D Pelaajassa vika, koettakaa kestää :D)

Photobucket
*puff*

Photobucket
Max katseli heidän pienelle tytölleen sisustettua huonetta. Hän odotti jo malttamattomana pikkuisen syntymää, ja vaikka hän oli onnellinen siitä, miten heidän lapsensa aloittaisi jo koulun, hän kaipasi pieniä jalkoja tepsuttamassa ympäriinsä.

Photobucket
Suvi valitteli Maxille selkäsärkyä, ja tästä viisastuneena mies pohdiskeli jo sairaalaan lähtöä. Suvin vakuutettua kaiken olevan hyvin, hän sai miehensä hetkeksi luopumaan ajatuksesta.

Photobucket
Eipä selkäsäryn valittelusta kulunut kuin muutama hassu tunti, ja Suvi tunsi ensimmäisen kivuliaan supistuksen.

Photobucket
Max oli kuitenkin lähtenyt hakemaan postia, eikä ollut näkemässä tätä. Suvi sai siis tuskailla itsekseen, eikä hän suhtautunut tähän kovinkaan innokkaasti.

Photobucket
 
Tyttö, Liisa Sunshine, oli kuitenkin sen verran isompi kuin Lauri, että Suvi päätti lähteä käymään jälkitarkastuksessa sairaalassa.

Photobucket
Se saisi kuitenkin odottaa hieman, sillä ovi kolahti ja Max ryntäsi keittiöön.

Photobucket
"Heippa pikkuinen! Mitäs sanot, onko kiva olla kotosalla?" Max lässytteli ja moikkasi naureskelevaa vauvaansa.

Photobucket
Suvi aloitti ruokailua ja Max juotti Liisalle maitoa tuttipullosta.

Photobucket
"Hmm, Suvi, onko kaikki hyvin?" Max tokaisi katsoen lautasen päälle nukahtanutta vaimoaan.

Photobucket
Lopulta Max kantoi väsyneen vaimonsa sänkyyn, ja kävi hänen viereensä valvomaan unta.

Photobucket
Hän heräsi koulubussin ääniin ja työkaverin huutoon pihalta. Hän oli myöhästynyt kimppakyydistä..

Photobucket
Lauri katseli naureskellen isäänsä, joka riensi menemään työtakki väärinpäin. Hän huikkasi bussista nousseelle tytölle jotain ja jatkoi matkaansa yläkertaan, jossa oli paikka hänen kotitehtävilleen.

Photobucket
Sitten poika rienti pihalle ja alkoi rakentaa sinne lumiukkoa. 

Photobucket
Iloisen hämmentynyt ukko jäikin sitten talon pihavahdiksi, kun Lauri marssi sisälle juomaan kuumaa kaakaota.


Photobucket
Kun Max saapui töistä, hän maksoi juuri tulleilla palkkarahoilla vuokran. Se oli jo pari päivää myöhässä, ja vuokraisäntä oli käynyt sitä perimässä jo moneen kertaan.

Photobucket
Kello ei ollut vielä paljoakaan, joten Suvi valmisti perheelle iltapalaksi muutaman hampurilaisen.

Photobucket
Kun lähes kaikki perheenjäsenet olivat pöydässä, oli aika kertoa Laurille juuri syntyneestä pikkusisaruksesta.

Photobucket
"Mitenkäs sinun ensimmäinen koulupäiväsi meni? Tarvitsetko apua läksyissä?" Max kyseli ja sai pojalta suloisen hymyn ja pienen nyökkäyksen.

Photobucket

Ruokailun jälkeen siis pojat tekivät yhdessä Laurin kotitehtävät, ja sen seurauksena poika oppi läksyjenteon kultaisen taidon.

Photobucket
Tämän jälkeen Lauri laitettiin nukkumaan ja Max alkoi opiskella töihinsä liittyviä asioita. Hän halusi ylennyksen tutkijaksi, ja se ei aivan helpolla irtoaisi.

Photobucket
Suvikin murehti omaa uraansa. Äitiysloma kestäisi vielä melko kauan, ja tuona aikana hänellä ei olisi mahdollisuuksia vakuuttaa pomolleen sopivansa muuhunkin työhön kuin laskuvarjolääkäriksi. 

Photobucket
*awww*

Photobucket
Lauri lähti kouluun aivan yhtä innokkaasti kuin ennenkin, vaikka koulun aloituksesta oli kulunut jo lähes vuosi.

Photobucket
Suvi taas tuskasteli yksitoikkoisen elämänsä kanssa. Hän kaipasi jo töitään ja työkavereitaan, sillä hänen elämänsä oli nykyisin pelkkää puunaamista!

Photobucket
Max taas tutustui naapuriin aina vain paremmin ja paremmin. Nykyisin he olivat ystäviä, mutta se ei häirinnyt Suvia. Hän tiesi kyllä naapurin viettävän railakasta elämää miestennielijänä, mutta luotti Maxiin ja antoi tämän tehdä omat ratkaisunsa - mies tarvitsi ystäviä ylenemiseen.

Photobucket
Samana päivänä Max sai soiton Laurin opettajalta. Poikaa oli kuulemma kiusattu koko ensimmäisen luokan ajan, ja opettaja toivoi, että vanhemmat yrittäisivät piristää lastaan, jolla ei paljon kavereita ollut.

Photobucket
Mutta Maxin tiedustellessa asiaa Lauri kertoi ystävystyneensä lähitalossa asuvan tytön kanssa, ja viettävänsä tämän kanssa aikaa muuallakin kuin vapaa-ajalla. Kiusaamisväitteitä hän ei kommentoinut mitenkään, mutta silmien surumielinen katse paljasti totuuden.

Photobucket
Illalla koko perhe keskusteli asiasta ruokapöydässä. Lauri vakuutteli, että tämä ei ollut vakava juttu, mutta Suvi ja Max olivat toista mieltä. Koska heidän poikansa sitä niin valloittavasti pyysi, he antoivat kuitenkin asian olla.

Photobucket
Suvin täytyi kukkua hereillä vielä aikaisin yöllä, sillä Liisa tarvitsi hoitoa ja ruokaa. Max olisi mieluummin ottanut vaimon viereensä, mutta lasta ei voisi jättää yksin.

Photobucket
Aamulla Suvi avasi television katsoakseen uutisia.

Photobucket
 
"Tänään Englannissa, tarkemmin sanoen Lontoon kaupungissa on koettu kauhunhetkiä."

Photobucket
"Vankilassa ollut, useita ihmisiä tappanut ja sarjamurhaajana toiminut, nykyisen huumeliigan johtaja on karannut vankilasta. Hän on myös vapauttanut muun liigansa teeskentelemällä poliisia ja räjäyttämällä vankilan. Yli 100 ihmisen epäillään kuolleen. Hän julistaa kaunaa perheelle, joka Lontoosta lähti, ja kertoo kaivavansa tämän esiin vaikka merenpohjasta... 
Sitten sää.."


Photobucket
Suvi katsoi televisiota hämmentyneenä. Kaikesta kuulemastaan huolimatta hän ei oikein osannut pelätä, sillä he olivat olleet jo kauan rauhassa.
 
Vain tyyntä myrskyn edellä?

Photobucket
Lauri leikki suloisen ystävänsä kanssa (tuosta tytöstä tulee puoliso jos noin nättinä kestää :D) pihalla, sillä tämä oli halunnut tulla heille koulun jälkeen.

Photobucket
Suvi katsoi parhaakseen kertoa kuulemastaan Maxille, mutta tämäkään ei ollut asiasta kovinkaan huolissaan.
"Kyllä me olemme turvassa!" hän vakuutteli ja kaappasi Suvin kainaloonsa.

Photobucket
Pitkästä aikaa Miukuakin hellittiin. Suurimmaksi osaksi itsenäinen kissa käyskenteli paljon omia reittejään, eikä välittänyt tuon taivaallista siitä, ettei se saanut juurikaan huomiota.



Photobucket
Aika kului ja kului. Vähitellen liigan karkaaminen vaipui unholaan, ja perhe pääsi viettämään Liisan syntymäpäiviä - pian neljävuotias taapero pääsisi leikkimään kotosalla. Laurikin oli jo kaksitoistavuotias, ja hän pian kasvaisi jo kunnioitettuun teini-ikään.

Photobucket
Onnellisena Suvi katseli Maxia ja Liisaa. Elämä tuntui ihanalta.

Photobucket
Juuri nyt hän oli sanoinkuvaamattoman onnellinen.
 
Mutta voiko mikään onni kestää näin kauaa?
 
-----------------------------------------------------

Photobucket
Loppukevennys :D
 
Okei. Seuraava osa on jo kuvattuna ja kirjoittelen sitä minkä koulutöiltäni ehdin! Muistakaanhan kommentoida!
 
/Maya